Zwycięstwo uczniów naszej szkoły w III edycji międzyszkolnego konkursu kulinarnego

Tematem tegorocznych zmagań była Tradycyjna polska kuchnia wielkanocna. Pracę uczniów oceniało profesjonalne jury, którego przewodniczącą była znana producentka telewizyjnych programów kulinarnych Ewa Wachowicz.

 
Spośród siedmiu zespołów, które stanęły do rywalizacji, najlepszym okazał się zespół reprezentujący naszą szkołę. Zwycięska drużyna w składzie: Agnieszka Franczyk, Patrycja Brodowska i Angelika Kapczyńska (przygotowane pod kierunkiem pani Magdaleny Górskiej) wykonała pieczoną pierś z kaczki podaną z czerwoną kapustą z rodzynkami i sosem śliwkowym oraz deser „Wielkanocne przebudzenie” - delikatna babka z bakaliami podana z puszystym musem i masą kajmakową.

Dania te zachwyciły nie tylko smakiem, ale i pięknym podaniem. Wszystkie konkursowe dania zaprezentowane zostały na cudownie udekorowanym stole.



GALERIA