28.04.2025 r. w naszej szkole odbył się już po raz VIII finał edycji szkolnego konkursu Master Chef. Tegoroczna edycja miała wyjątkowy charakter, ponieważ w jury zasiedli goście z prestiżowego hotelu Narvil. Wśród nich znaleźli się: pan Przemysław Bednarz – Szef Kuchni Restauracji Aruana, pani Agata Kaczyńska – Creative Manager i Specjalista ds. mediów społecznościowych oraz pani Wiktoria Łukasiak – Specjalista ds. personalnych. Pod czujnym okiem pana Przemysława, uczestnicy – działający w dwuosobowych zespołach – przygotowywali dania kuchni greckiej, zaproponowane przez naszego kulinarnego mistrza. W menu znalazły się: zupa cytrynowa w stylu greckim z a’la spanakopitą faszerowaną pieczonym kurczakiem, serem feta i szpinakiem oraz souvlaki z piersi kurczaka z sosem tzatziki, serwowane na chlebku pita. Ogromnym wsparciem w realizacji tego wydarzenia były oryginalne greckie produkty ufundowane przez firmę Greek Trade, właściciela marki HELCOM, której hasło „Wspieramy młode talenty” w pełni oddaje ducha tego wydarzenia.
Poziom konkursu był bardzo wyrównany, a o wygranej zadecydował smak zupy cytrynowej. Najlepiej z zadaniem poradził sobie duet uczennic z klasy 3A – Ewelina Stańczyk i Natalia Kaska, które zdobyły tytuł Szkolnego Master Chefa 2025 i odbiorą pamiątkowy puchar.
Dziękujemy hotelowi Narvil za tak wspaniałą ekipę, z panem Przemkiem na czele, za cenne wskazówki oraz ufundowane nagrody. Podziękowania kierujemy również do firmy HELCOM za wsparcie i zaangażowanie w rozwój młodych talentów w naszej szkole.