Tydzień promocji zdrowia

W listopadzie zorganizowany został kolejny TYDZIEŃ PROMOCJI ZDROWIA. W tym roku tematem wiodącym była równowaga kwasowo-zasadowa w organizmie.

Podczas alkalicznego tygodnia przygotowywaliśmy i serwowaliśmy potrawy z przewagą produktów zasadotwórczych. Uświadamialiśmy młodzieży jak ważny jest dla naszego samopoczucia i zdrowia fakt utrzymania równowagi w organizmie. Każdy dzień był dedykowany innej grupie warzyw. Zorganizowaliśmy dzień:

  • Zup świata
  • Kiszonek
  • Roślin okopowych
  • Dyni i cukinii.
Każdorazowo przygotowywana była przez uczniów klasy IIIA przekąska, zupa, danie główne oraz deser ( z użyciem warzyw oczywiście).

Gotowe potrawy można było degustować w naszej szkolnej kawiarence, w której na młodzież czekały ciekawe informacje dotyczące równowagi kwasowo-zasadowej.

GALERIA